tiistai 27. elokuuta 2013

Mielipidekirjoitus- Sukupuolineutraali avioliittolaki

Miksi homoilla ei saisi olla oikeutta kirkkohäihin? Mielestäni heillä on aivan samat oikeudet kuin heteroillakin, sillä mielestäni lakia ei voi enää nykyään perustella Raamatun tekstin mukaan. Nyky-Suomessa rekisteröidyssä parisuhteessa elävillä ihmisillä on täysin samat velvollisuudet kuin avioliitossa olevilla, muttei läheskään samoja oikeuksia. Mistä tämä johtuu?
Lakialoitteen vastustajat perustelevat kantaansa juuri Raamatun tekstien sisällöllä. Mielestäni tähän pohjaavat perustelut ovat todella vanhanaikaisia ja aloitteen vastustajat saisivat keksiä uudet perusteet, sillä, kuten kaikki tietävät, Raamattu on monta tuhatta vuotta vanha, eivätkä läheskään kaikki todellakaan tunne sen sisältöä yhtä hyvin kuin sen ns. suurkäyttäjät. Lueskeltuani Pasi Turusen Uskon Puolesta- blogia minussa heräsi inhoa kyseistä henkilöä kohtaan, sillä kirjoittaja tuntuu olevan todella vakaa kristitty, ja hänen näkökulmansa avioliittolain vastustamiseen perustuu vain, ja ainoastaan Raamatun teksteihin.

3 kommenttia:

  1. Tekstistäsi saa helposti selville, että puolustat sukupuolineutraalia avioliittolakia. Olen samaa mieltä, että ehkä typerintä mitä poliitikko voi tehdä on vedota uskontoon ja varsinkin raamattuun.

    Suosikkivirkkeeni on "Lueskeltuani Pasi Turusen Uskon Puolesta- blogia minussa heräsi inhoa kyseistä henkilöä kohtaan". Kävin lukemassa Turusen blogia ja olen kanssasi täysin samaa mieltä. Mitään kysymyksiä itselleni ei herännyt, sillä esität kantasi selkeästi.

    VastaaPoista
  2. Aiheesi on ajankohtainen ja oma kantasi käy tekstistä ilmi, hyvä. Jotta tämä olisi varsinainen mielipidekirjoitus, sinun pitäisi perustella omaa kantaasi muillakin argumenteilla kuin torjumalla vastustajien kantaa. Tällaisenaan teksti on pikemminkin kommentti Pasi Turusen ajatuksiin.

    VastaaPoista
  3. Hyvä mielipidekirjoitus! Olen kanssasi täysin samaa mieltä. Homoilla pitäisi olla samanlainen oikeus kuin heteroilla.

    VastaaPoista